Schránka vo Windows 10 slúži na zobrazovanie histórie textu a obrázkov, ktoré si používateľ skopíroval, napríklad pomocou CTRL+C. Ako informuje portál WindowsLatest, Microsoft začal v rámci nej testovať novú funkciu, ktorá výrazne uľahčí vkladanie textu.

Určite si sa stretol so situáciou, kedy si skopírovaný text potreboval vložiť do svojho dokumentu, no pri vložení sa ti zachovalo formátovanie pôvodného textu a nie formátovanie, ktoré máš vo svojom dokumente nastavené.

Ako píše WindowsCentral, pri poslednom skopírovanom texte je vloženie neformátovaného textu jednoduché, stačí stlačiť CTRL+SHIFT+V, no pri vkladaní textu z histórie Schránky už nastáva problém, takáto možnosť v nej totiž až doteraz nebola.

Microsoft ju už ale naplno testuje. Po otvorení histórie Schránky (Win+V) sa funkcia „vložiť ako obyčajný text“, teda text bez originálneho formátovania, bude nachádzať priamo pri každom jednom texte v histórii popri tlačidlách pripnutia skopírovaného textu či jeho vymazania z histórie.

Okrem tejto novinky by malo s touto aktualizáciou prísť niekoľko ďalších vylepšení, ako predĺžený čas notifikácií z Bluetooth zariadení či vylepšenia dotykovej klávesnice Windowsu. Novinky už môžu testovať používatelia zapojení do programu Insider.

Zdroj: WindowsLatest, WindowsCentral

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú