Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Funkcia AirDrop patrí medzi najpopulárnejšie vlastnosti Apple produktov a slúži na zdieľanie súborov medzi zariadeniami v okolí. Takýto spôsob zdieľania je nielen veľmi rýchly a praktický, ale aj jednoduchý. Portál TechRadar pred pár hodinami informoval, že Google už začal s globálnym vypúšťaním svojej alternatívy.

Nároky potrebné na získanie novej funkcie na zdieľanie súborov sú pritom veľmi priaznivé. Stačí na to zariadenie s operačným systémom Android 6.0 a vyšším.

Funkcia Nearby Sharing do smartfóny pribudne skrz aplikáciu Google Play Services, a teda nebude nutná aktualizácia celého systému od výrobcov.

Youtube/Screenshot

Portál XDA-developers zaznamenal niekoľko zariadení, na ktorých funkcia Nearby Sharing už naplno funguje. Jedná sa o smartfóny ako ASUS ZenFone 7 Pro, OnePlus Nord, Nubia Red Magic 5S či LG Velvet. Všetky tieto zariadenia majú službu Google Play Services vo verzii 20.30.19. Takisto už prístup ku funkcii hlásia aj používatelia zariadení Xiaomi, Nokia či Honor.

To, či už novinka zavítala aj na tvoje zariadenie, vieš zistiť veľmi jednoducho. Pri zdieľaní súboru by sa mala zobraziť nová možnosť „Nearby Sharing“. Dostupnosť novinky si však môžeš skontrolovať aj cez Nastavenia – Google – Pripojenia zariadenia, kde by sa mala možnosť Nearby Sharing zobrazovať.

Zdroj: TechRadar, XDA-developers

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú