Najväčšia sociálna sieť umožní používateľom využiť zdieľanie obrazovky aj mimo desktopovej aplikácie alebo webovej verzie svojho Messengera. Funkcia sa dostane aj priamo do aplikácie pre smartfóny s Androidom a iOS. Neskôr Facebook umožní zdieľať obrazovku až s 50 účastníkmi videohovoru. Informoval o tom na svojom webe.

Videohovory sa stali počas aktuálnej pandémie koronavírusu najobľúbenejším spôsobom ako sa na diaľku spojiť so svojimi priateľmi alebo známymi. Potvrdil to aj rapídny rast aplikácie Zoom.

V dôsledku toho nedávno Facebook pridal do Messengera aj novú možnosť pre vytváranie miestností, do ktorých sa môže k videohovoru pripojiť viacero ľudí, informuje Android Police. Tí však budú môcť medzi sebou zdieľať aj obsah na obrazovke svojho smartfónu.

Zdieľanie obrazovky tak bude dostupné aj na smartfónoch a spočiatku bude možné funkciu využiť pri 16 účastníkoch videhovoru. Facebook toto obmedzenie neskôr rozšíri na 50 ľudí v rámci jednej videokonferencie cez Miestnosti.

Administrátor videhovoru bude môcť tiež stanoviť, kto môže obsah obrazovky zdieľať s ostatnými. Funkcia sa pomaly rozširuje k ďalším používateľom, no chvíľu potrvá, pokým bude dostupná pre všetkých.

Zdroj: Facebook, Android Police 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú