Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Upozornenia na smartfóne môžu byť počas práce pre mnohých veľkým rozptýlením, no Facebook prichádza s vlastným riešením, ako takéto notifikácie obmedziť. Vo svojej hlavnej aplikácii prinesie špeciálny režim, ktorý v nastavenom čase obmedzí posielanie upozornení.

Nový „Tichý režim“ dostane najskôr iOS verzia aplikácie Facebook a pre Android príde toto vylepšenie o pár týždňov neskôr, informuje The Verge.

Neustále prichádzajúce notifikácie z hlavnej aplikácie Facebooku teraz pozastaví nová funkcia, s ktorou si používateľ môže naplánovať vypnutie otravných upozornení. Počas práce ho tak nebudú rušiť nové upozornenia na smartfóne, čím sa môže zároveň zvýšiť produktivita. Mnohí počas aktuálnej krízy pracujú z domova, kde môžu byť narozdiel od pracovného prostredia viac rozptyľovaní.

Facebook obmedzí notifikácie a poskytne detailnejší prehľad o používaní aplikácie

Facebook preto prináša novinku, ktorá obmedzí posielanie upozornení a zároveň zapracoval aj na novom zobrazení súhrnu času, ktorý používateľ strávil na jeho sociálnej sieti. Pri novom Tichom režime spoločnosť zatiaľ neupresnila, ktorých notifikácií sa režim bude týkať, no uviedla, že by mali byť obmedzené napríklad upozornenia o aktualizácii súkromia používateľa.

Nenechaj si ujsť
Facebook spúšťa pre Slovákov správy o koronavíruse. Na špeciálnom mieste

Novú funkciu si pritom netreba mýliť s už dostupnou možnosťou „Odstaviť automatické upozornenia“, ktorá na druhej strane pozastavuje notifikácie po pridaní komentáru, označenia, pri nových žiadostiach o priateľstvo a podobne. V tomto prípade je možné vybrať len konkrétny čas, počas ktorého nebudú prichádzať takéto druhy upozornení.

V Tichom režime ale bude mať používateľ možnosť nastaviť si aj konkrétne časové rozmedzie, kedy má aplikácia vypnúť notifikácie.

Po otvorení Facebooku sa následne zobrazí pripomienka o zapnutom Tichom režime a zostávajúcom čase, počas ktorého bude aktívny. Funkciu budeme môcť nájsť v záložke „Váš čas strávený na Facebooku“, ktorá taktiež, ako bolo spomenuté, prejde viacerými dizajnovými zmenami.

V novej verzii prinesie detailnejší prehľad o tom, koľko času používateľ strávil na Facebooku. Strávený čas používaním sociálnej siete bude potom zobrazený v grafoch a taktiež bude možné využiť týždenný report.

Tieto novinky vývojári testujú už niekoľko mesiacov a aktuálne by sa mali postupne stať súčasťou hlavnej aplikácie pre iOS. Neskôr v máji budú testované aj pre Android a oficiálne môžu byť dostupné v júni, informoval TechCrunch.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú