Tesla berie úroveň bezpečnosti svojich elektromobilov vážne, čoho príkladom je aj vydarený Model 3, ktorý je mimochodom odnedávna oficiálne dostupný aj pre Slovensko. Ten pri nedávnej hromadnej nehode v Číne ukázal úžasnú pevnosť strechy. O téme píše Teslarati.

Šialená pevnosť strechy

Ako informuje portál Tesla in Canada, napriek tomu, že veľa ľudí stále o bezpečnosti elektromobilu Tesla Model 3 pochybuje, vydarený kúsok od americkej automobilky neustále potvrdzuje priamy opak. Najnovším príkladom je nepríjemná hromadná nehoda, ku ktorej došlo v nedeľu v čínskom Guangdongu. Na Twitteri sa totiž objavili zábery a fotografie z incidentu zdieľané používateľom @Tesla__Mania, ktoré ukazujú ako si Model 3 počas havárie udržal na neporušenej streche ťažkú Toyotu Rav-4.

Potvrdzuje bezpečnostný rating

Napriek hrozivej scéne sa vodičovi Tesly údajne podarilo uniknúť bez utrpenia vážnejších zranení, k čomu určite prispela aj vysoká úroveň bezpečnosti jeho vozidla. Video znázorňujúce následky havárie tiež ukazuje, že priestranná kabína Modelu 3 ostala napriek vážnej nehode neporušená, čo tiež platilo aj pre jeho sklenenú strechu. Nehoda tak potvrdzuje najvyšší bezpečnostný rating od Poisťovacieho inštitútu pre bezpečnosť na cestách (IIHS), ktorý získal elektromobil v septembri.

Zobraziť celú galériu (0)
Tesla Model 3 / Zdroj: Tesla

„Výsledky IIHS tiež ukazujú mimoriadnu pevnosť celosklenenej strechy Modelu 3, ktorá je podporovaná veľmi silnou kovovou konštrukciou karosérie a pomáha chrániť cestujúcich pri zrážkach. Počas testovania bola strecha vozidla schopná úspešne odolať viac než 9 000 kg sily, čo prevyšuje päť Modelov 3 umiestnených na jeho streche naraz.“, napísala vtedy automobilka. Strecha elektromobilu údajne získala vyššie skóre pomeru pevnosti a hmotnosti ako akékoľvek iné plne elektrické vozidlo, ktoré IIHS kedy testovala.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú