Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Tento rok na PS4 medzi všetkými obrovskými titulmi vyšla aj upozadená, no o to prekvapivejšia interaktívna pecka s názvom Erica. Kreatívny riaditeľ hry, Jack Attridge, je zo spolupráce so Sony nadšený a vzdáva hold všetkým kreatívcom v hernom priemysle, píše web wccftech.com.

Vo svojom rozhovore pre magazín uvádza, že vďaka ich titulu Erica ide o vynikajúce finančné obdobie v spoločnosti Flavourworks, ktoré by bez podpory Playstation nebolo nikdy uskutočniteľné. Ďakuje samotnému Sony a vyzdvihuje ich ochotu riskovať v menších projektoch a v tituloch zameraných len na konzolu Playstation 4. Tvrdí, že ak by nebolo Sony, Little Big Planet by pred rokmi nikdy na PS3 nevyšlo, keďže si nevie predstaviť iné štúdio, riskujúce svoje financie v takto neprebádaných vodách herného priemyslu.

V rozhovore dodáva, že graficky najkrajšie hry má štvrtý Playstation ani nie kvôli výkonu, ktorý nie je ani zďaleka najmarkantnejší na trhu, ale kvôli kreatívcom, pracujúcim pod záštitou modrého tímu. Práve oni spolu s technologickým oddelením dokážu vytlačiť z daného železa maximum a často aj na slabšej konzole dosiahnuť astronomické výsledky.

Je takmer isté, že Jack Attridge týmto mieril na exkluzívne hry tejto generácie konzol, vyvíjané first-party štúdiami Sony. Práve hry ako God of War alebo nedávno vydaný Death Stranding posúvajú, na prvý pohľad nevídané technologické hranice.

Jack sa vyjadril aj k blízkej budúcnosti, a to konkrétne ku očakávanému hitu budúcich Vianoc, Playstation 5. Najväčším plusom v jeho očiach je prítomnosť dedikovaného SSD, ktoré podľa jeho slov rozviaže ruky vývojárov najmä v oblasti implementácie 4K rozlíšenia.

Nenechaj si ujsť
Vin Diesel mieri s Rýchlo a zbesilo na herné obrazovky. Tešiť sa však nemusíš

Už neraz sa osvedčilo, že aj na prvý pohľad slabšia konzola dokázala po správnom uchopení technologického jadra výpočtovej jednotky divy.

Asi najznámejší príklad je predchádzajúca PS3, ktorá aj napriek pekelne riešenej architektúre dokázala v dobrých rukách poskytnúť nádherné kúsky ako The Last of Us alebo God of War: Ascension.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú