Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spory s hlavným mestom Spojeného kráľovstva začali pre Uber ešte pred 2 rokmi, keď spoločnosť prišla o licenciu na prevádzku svojej taxislužby. Neskôr však Londýn firmu „omilostil“ a v polovici minulého roka mu pridelil povolenie na ďalších 15 mesiacov, no s prísnymi podmienkami. Orgán pre dopravu v Londýne znova odobral spoločnosti licenciu kvôli obavám o bezpečnosť zákazníkov a problémovým vodičom. Uber sa snaží situáciu riešiť, informuje The Guardian.

Táto svetoznáma spoločnosť prevádzkuje svoju taxislužbu v mnohých metropolách po celom svete. Pred dvomi rokmi však začali problémy Uberu aj v Londýne. Orgán pre dopravu v tomto meste (Transport of London) sa už v tom čase obával o bezpečnosť zákazníkov pri využití služieb spoločnosti a obavy naďalej pokračujú. Dôvodov má byť viacero. Medzi hlavné problémy však patrí aj fakt, že až 14 000 jázd vykonali vodiči bez poistenia.

Londýn sa obáva o bezpečnosť zákazníkov Uberu. Odobral mu licenciu

V niektorých prípadoch mali zákazníkov vyzdvihnúť úplne cudzí ľudia, ktorí v Uberi ani nepracovali, no mohli do systému služby nahrávať svoje fotografie. Pred niekoľkými týždňami sa tiež ukázalo, že niektorí vodiči Uberu jazdili bez vodičského preukazu. Jeden z vodičov bol dokonca obvinený z držania neslušných detských fotografií. Po vyše roku od udelenia poslednej licencie tak spoločnosť bude musieť svoje služby v Londýne pozastaviť.

Nenechaj si ujsť
Šokujúce zistenie: Softvér autonómneho auta Uberu, ktoré zabilo ženu, vôbec nebralo do úvahy ľudí mimo prechodu pre chodcov

Zákazníci ale budú jeho taxíky stretávať v uliciach ešte v najbližších 3 týždňoch, pokým nezačne oficiálne konanie. Hoci tak orgán TfL (Transport of London) priznal, že Uber spravil za posledné roky viacero vylepšení tým správnym smerom, stále existuje viacero nedostatkov, ktoré musí napraviť. Samotná spoločnosť sa pritom proti rozhodnutiu odvolá a počas 21 dní sa bude snažiť situáciu vyriešiť, čo vo svojom vyjadrení potvrdil Jamie Heywood, generálny manažér Uberu pre severnú a východnú Európu, informoval NY Post.

Uber mal problémy aj na Slovensku. Služby v Bratislave teraz rozširuje o skvelú novinku

Pripomeňme len, že Uber mal problémy s prevádzkovaním svojej služby aj u nás na Slovensku, kde firma pred časom ukončila svoje pôsobenie. Neskôr sa však po zmenách a novele zákona vrátila. Aktuálne môžu zákazníci jej služby využívať v Bratislave. Práve pre klientov z hlavného mesta predstavil Uber prednedávnom aj novú službu Uber Comfort, ktorá má zvýšiť pohodlie cestujúcich počas jazdy. Viac o tejto novinke, ktorá bola spustená začiatkom novembra, sa dočítaš v tomto článku.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú