Súboje vlajkových lodí porovnávajú ich najlepšie vlastnosti, vrátane výkonu, ktorý je testovaný nielen syntetickými benchmarkmi, ale aj rýchlostnými testami. Týmto spôsobom ukážu smartfóny svoju výpočtovú silu v reálnych podmienkach, kedy z duelu dvoch favoritov vyjde neraz prekvapivý víťaz. Posledný speedst, v ktorom proti sebe stáli iPhone XR a Galaxy Note 9, odhalil, že aj mnohými kritizovaný smartfón môže byť lepší než vlajková loď z Kórei.

Apple a Samsung predstavili aj tento rok niekoľko nových prémiových smartfónov, ktoré majú za úlohu prilákať tých najnáročnejších zákazníkov. Kalifornský gigant však vytiahol z rukáva prekvapenie v podobe iPhonu XR, ktorý má byť dostupnejšou alternatívou k svojim drahším súrodencom, no ponúka obdobné vlastnosti. Samsung Galaxy Note 9 je naproti tomu skutočným hráčom prémiovej ligy, kde sa nad ostatnými pýši výnimočnými možnosťami, aké u žiadneho iného smartfónu nenájdeme.

Apple môže byť pyšný aj na svoj lacnejší iPhone XR

Kontrastná výbava týchto dvoch noviniek bola teraz porovnaná aj v známom rýchlostnom teste. Na papieri sú oba modely výborne vybavenými kúskami techniky. iPhone XR však za Galaxy Note 9 v tomto prípade zaostáva s kapacitou operačnej RAM pamäte, a to o celých 5 GB.

Zobraziť celú galériu (0)
Jonathan Morrison/YouTube

Nenechaj si ujsť
iPhone Xs Max proti Samsung Galaxy Note 9 v rýchlostnom teste. Ktorý smartfón získal prestížny titul?

Kým tento testovaný Samsung disponuje až 8 GB RAM, lacnejší iPhone XR má vo svojich útrobách 3 GB RAM. Do popredia ho však stavia výkonnejší procesor A12 Bionic vyrobený 7 nm procesom, pričom kórejská vlajková loď má v sebe známy Snapdragon 845 vyrobený 10 nm procesom. Rozdiely v hardvérovej výbave sa tak podpísali aj na výsledkoch tohto rýchlostného testu, ktorý nekončí podľa očakávaní.

Protivník Samsungu Galaxy Note 9 mu dal pri otváraní aplikácií a rôznych úkonoch poriadne zabrať. Všetko pritom riadilo rameno robota, aby sa eliminovali chyby pri testovaní. V konečnom dôsledku je to však práve iPhone XR, ktorý si z tohto súboja odnáša víťazstvo a poráža tak drahší Galaxy Note 9, ktorý naň výkonom nestačí. Celý priebeh speedtestu si môžeš pozrieť aj na priloženom videu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú