Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Hranie hier je populárnejšie než kedykoľvek predtým. Organizujú sa rôzne turnaje po celom svete, kde hráči súperia o veľmi zaujímavé finančné odmeny. Len nedávno sa skončil turnaj IEM Katovice, na ktorom sa zúčastnila aj naša redakcia.

Suverénne najobľúbenejšou hrou súčastnosti je Fortnite: Battle Royal, ktorú hrá čoraz viac ľudí. Rovnako tak patrí aj medzi najsledovanejšie hry na streamovacej službe Twitch. A práve na nej padol nový rekord, v počte ľudí sledujúcich jedného hráča. Postaral sa oň profesionálny hráč Tyler ‚‚Ninja’’ Blevins.

Hviezdny squad

Doterajší rekord na Twitchi bol 388 000 divákov v jeden moment. Pred pár dňami bol však prekonaný a to takmer dvojnásobne. Postaral sa oň práve Ninja, ktorý mal na svojom kanály v jeden moment až 628 000 divákov. Bežne sa pritom počet jeho sledovateľov pohybuje okolo 70 000, čo je aj tak poriadne vysoké číslo. Za takúto publicitu môže vďačiť hlavne zloženiu v ktorom hral, kde sa stretol s hviezdami svetového formátu.

Nenechaj si ujsť!
Herná pecka známa z počítačov prichádza na Androidy aj iOS. Ponúka zábavné súboje stovky hráčov

V jednom tíme si totižto zahral s hráčom NFL Juju Smith-Shusterom  (FaZeJuJu_19), raperom Travisom Scottom (cactus_jackk92) a spevákom Drakeom (TheBoyDuddus). Drake následne jeho stream zdieľal na svoj Twitter, čím sa počet divákom na živom vysielaní rapídne zvýšil. Ninja je pritom v tejto hre jeden z najlepších hráčov.

Tisícky predplatiteľov každý mesiac

Počas hry sa okrem iného zhovárali aj ohľadom samotnej hry, čo by sa v nej malo vylepšiť, ale aj o citlivej téme, či patrí ananás na pizzu (Drake tvrdí že áno). Samotný spevák povedal, že hru Fortnite hráva približne dva mesiace, pričom sa k nej dostal práve cez Ninju, ktorého videá sledoval na YouTube. Väčšinou ju hráva počas prestávok pri nahrávaní albumu. Nižšie si môžeš pozrieť záznam z celej hry.

Takýmto hraním si Ninja dokáže mesačne viac než slušne privyrobiť. Počet jeho subov na Twitchi dosahuje číslo 160 000 tisíc, čo mu tvorí príjem takmer 600 000 dolárov, pričom v tom nie sú zahrnuté dobrovoľné príspevky od ľudí. Ak ti práca nevonia, podobný spôsob obživy môžeš skúsiť aj ty. Ak tvoj content bude zaujímavý a dokážeš divákov zaujať, máš veľkú šancu byť úspešným.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú