Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Prevod textu na reč v zariadeniach so systémom Android umožňuje rôznym aplikáciám čítať ich obsah nahlas, čo otvára používateľovi nové možnosti. V nedávnej aktualizácii Google začal podporovať ďalšie tri jazyky a tešiť sa môžeme aj my. 

Aplikácia Prevod textu na reč Google po novom podporuje už aj slovenčinu a poskytuje tak pre používateľov na Slovensku nové možnosti využívania smartfónu. Prevod reči sa dá využiť napríklad v aplikáciách Knihy na čítanie obsahu či v Google Prekladači, pri hlasnom vyslovení prekladu textu. Podporovaná je ale aj služba Talkback, nápomocná najmä pre hendikepovaných používateľov, a prevod reči využívajú aj ďalšie aplikácie tretích strán. Po aktualizácii sa dá balíček so slovenským jazykom stiahnuť v nastaveniach, prípadne ho systém stiahne sám podľa nastaveného jazyka systému.

Nenechaj si ujsť
Skvelý Portrait mód z Google Pixel 2 už môžeš využiť aj na ďalších Androidoch

Široké možnosti nastavení

Používatelia majú možnosť upraviť v nastaveniach aj rýchlosť či výšku hlasu. V dostupnom balíčku je v ponuke ženský hlas, pričom k úpravám patria aj nastavenia intonácie či spôsob vyslovenia dátumov a časov. Prevod textu na reč stále pôsobí trochu roboticky, no časom sa môžeme dočkať plynulejšieho hlasového prejavu. Okrem nás sa z novej podpory môžu tešiť aj používatelia využívajúci estónčinu a rumunčinu. Aktuálnu verziu aplikácie si môžeš stiahnuť v Google Play.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú