Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Stefan Thomas, programátor z Nemecka, ktorý aktuálne žije v San Franciscu, je dokonalým príkladom, aké dôležité je spravovať si heslá k svojim účtom. Ako píše portál Futurism, tento chlapík stratil svoje heslo ku kryptopeňaženke, na ktorej má vyše 7000 Bitcoinov v hodnote viac ako 190 miliónov €.

Investori, ktorí nakúpili bitcoin v časoch, kedy bola jeho cena ešte extrémne nízka, majú teraz tak povediac zarobené, no nájdu sa aj takí, ktorí kryptomene neprikladali príliš veľkú dôveru, a tak počas rokov heslo k samotnej peňaženke zabudli.

Stefan pre portál NYtimes uviedol, že jednoducho stratil papier s heslom k svojej peňaženke, ktorá majiteľovi dáva možnosť zadať iba 10 nesprávnych pokusov, následne všetky dáta nadobro zašifruje. Stefan ich už zadal 8 a všetky boli nesprávne, čiže mu ostávajú už iba posledné dva, aby sa dostal k miliónom.

Pixabay

Tento problém vôbec nie je zriedkavý a ľudí, ktorí zabudli alebo stratili svoje heslá ku krytopeňaženkám, je extrémne veľa. Vznikli kvôli tomu dokonca spoločnosti, ktoré sa zaoberajú zisťovaním hesiel a pomáhajú nešťastníkom dostať sa k ich „ťažko“ zarobeným financiám.

Spoločnosť Wallet Recovery Services údajne dostáva denne až 70 žiadostí od ľudí, ktorí stratili či zabudli svoje heslá. Odhaduje sa, že v súčasnosti je z celkového počtu 18,5 milióna bitcoinov takýmto spôsobom „stratených“ až 20 %.

Zdroj: Futurism, NYtimes

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú