Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Len niekoľko hodín po tom, čo vyhlásil, že sa ešte nerozhodol, či zruší zákaz Twitteru pre Donalda Trumpa, nový vlastník sociálnej siete Elon Musk požiadal jej užívateľov, aby hlasovali o návrate bývalého amerického prezidenta na túto platformu. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Musk na svojej sociálnej sieti zverejnil výzvu „Obnovte účet bývalého prezidenta Trumpa,“ s možnosťou pre užívateľov hlasovať buď áno, alebo nie.

Z takmer dvoch miliónov doteraz obdržaných odpovedí bolo 59,6 percenta za návrat bývalého prezidenta, ktorého účet na Twitteri bol zrušený pre jeho úlohu pri minuloročnom útoku davu na Kapitol v snahe zvrátiť výsledky volieb z roku 2020.

Hoci najprv nič nenasvedčovalo tomu, že by sa šéf SpaceX a Tesly mal riadiť výsledkami ad hoc prieskumu, v piatok k nemu doplnil latinské príslovie, naznačujúce, že rozhodnutie bude na užívateľoch Twitteru: „Vox Populi, Vox Dei“ (Hlas ľudu je hlas Boží).

Musk už robil podobné prieskumy v minulosti. Napr. minulý rok sa svojich sledovateľov pýtal, či by mal predať akcie svojej spoločnosti na výrobu elektromobilov Tesla. Po tomto prieskume predal akcie za viac ako 1 miliardu dolárov.

Trump, ktorý používal Twitter ako svoju hlásnu trúbu, mal na tejto sociálnej sieti viac ako 88 miliónov sledovateľov. Povedal, že sa na populárnu platformu nevráti a zostane na svojej vlastnej sieti, ktorú si založil po tom, ako mu bol zrušený účet na Twitteri.

Musk možno definitívne pochová Twitter

V piatok 18. novembra sa spoločnosť rozhodli opustiť stovky zamestnancov, keď ich Elon Musk konfrontoval s voľbou medzi opustením spoločnosti alebo „dlhými pracovnými hodinami pri vysokej intenzite“, informuje The Guardian.

Spoločnosť teraz čelí masívnemu odlivu ľudí a The Guardian ďalej upozorňuje, že dočasne zavrela svoje kancelárie. Zároveň sa na Twitteri začali rozmáhať hashtagy #RIPTwitter a #TwitterDown, ktorými kapitulujú nie len zamestnanci, ale aj používatelia.

Ako sme informovali v samostatnom článku, Twitter v priebehu niekoľkých hodín opustili kľúčoví ľudia. Mnohí z nich sú dokonca priamo zodpovední za chod samotnej sociálnej siete, tá bez nich môže kedykoľvek vypovedať službu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú