Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nedávne výsledky ukázali, že predaje prémiových elektromobilov Tesly klesli v poslednom štvrťroku až o 50 %, čo spôsobilo značné problémy, informoval Electrek. Viacerí potencionálni zákazníci zrejme čakali na nejaké vylepšenia, ktoré im však doteraz výrobca dopraje. Tesla staví v pohonnom ústrojenstve Modelu X a S na nový elektromotor s permanentnými magnetmi, ktorý nahradí doteraz využívaný elektromotor.

Vylepšený elektromotor s permanentnými magnetmi bol vyvinutý pre Model 3, ktorý mal premiéru ešte v roku 2017, prezradil portál Chargedevs. Dovtedy Tesla využívala klasické jednosmerné motory po celé roky. S novým pohonom prichádza aj niekoľko výhod, ktorými môže lepší Model X a Model S prilákať nových zákazníkov. Motor s permanentnými magnetmi vytvára krútiaci moment prostredníctvom javu zvaného reluktancia a navyše má ešte vyššiu účinnosť ako predošlé riešenie.

Kým tento nový pohon dokáže pracovať s účinnosťou až 97 %, staršie motory pracovali s 93 % účinnosťou, prezradil Electrek. Pridaním takéhoto elektromotora k existujúcim batériám budú môcť vlajkové modely spoločnosti prejsť na jedno nabitie ešte niekoľko kilometrov naviac. Zatiaľ však nie je jasné, kedy toto vylepšenie uplatní Tesla v praxi, no môže sa tak stať už onedlho.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú