Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ten najnebezpečnejší laptop na svete je aktuálne v dražbe na predaj. Obsahuje šesť najnebezpečnejších vírusov v histórii, ktoré už v minulosti spôsobili obrovské škody v hodnote viac ako 95 miliárd dolárov.

Ako informuje portál The Verge, aktuálne je v dražbe ten najkurióznejší laptop v histórii. Obsahuje totižto šesť najnebezpečnejších vírusov, ktoré už v minulosti podľa tvorcu laptopu spôsobili škody v celkovej hodnote viac ako 95 miliárd dolárov. Laptop bol vytvorený ako umelecké dielo umelcom Guo O Dongom na objednávku spoločnosti DeepInstinct, ktorá sa zaoberá kybernetickou bezpečnosťou.

Sleduj video naživo od používateľa PersistenceChaos na www.twitch.tv

Podľa tvorcu bolo zámerom poukázať na absurdné nebezpečenstvo, ktoré laptop predstavuje. Ide o obyčajný 10,2-palcový Samsung NC10-14GB, ktorý je úplne bezpečný, kým nie je pripojený k internetu či USB zariadeniu.

Má v sebe nebezpečné vírusy ako napríklad ILOVEYOU či WannaCry, ktorý svojho času vyradil počítače v nemocniciach a továrňach po celom svete. Aktuálne je možné sledovať živý prenos dražby laptopu, ktorého aktuálna cena je približne 1,2 milióna dolárov.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú