Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najväčšia streamovacia hudobná platforma konečne globálne sprístupnila žiadanú funkciu. Spotify po novom zobrazí text počúvanej skladby v reálnom čase. Na novinku upozornil portál The Verge.

Doteraz bolo zobrazovanie textov k prehrávanej skladbe obmedzené iba pre vybrané krajiny. Aktuálne ale Spotify sprístupňuje funkciu globálne pre všetkých používateľov.

Prehrávanie textov v reálnom čase je dostupné na všetkých platformách mobilných, ale aj desktopových aplikácií. Nechýba však ani pre aplikácie herných  konzol a smart televízory. Funkcia je dokonca dostupná aj pre používateľov bez aktívneho predplatného.

Musixmatch

Texty pre aplikáciu Spotify zabezpečuje spoločnosť Musixmatch, ktorá okrem iného zabezpečuje texty aj pre Google, Amazon Music či Instagram.

V Spotify si tak budeš môcť po novom vypočuť viac ako 8 miliónov skladieb s textom prehrávaným v reálnom čase. Aby ti nová funkcia fungovala, musíš mať stiahnutú najnovšiu verziu aplikácie Spotify.

V mobilnej aplikácii je zapnutie živého textu jednoduché, stačí sa prekliknúť na aktuálne prehrávanú skladbu a potiahnuť prstom zdola smerom nahor. V desktopovej aplikácii Spotify je potrebné kliknúť na ikonu mikrofónu v paneli prehrávača.

Zdroj: The Verge, Musixmatch

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú