Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Pôvodný model najvýkonnejšieho procesora od Qualcommu bol predstavený ešte v závere minulého roka, odkedy si ho adoptovalo viacero prémiových smartfónov. Teraz sa však výrobca rozhodol vylepšiť tento kremík, aby vyhovel najmä hráčom, ktorí vyžadujú vysoký výkon, informuje Engadget. Snapdragon 855+ so sebou prináša vyššiu pracovnú frekvenciu a výkonnejší grafický procesor, čím poskytne ešte lepšie podmienky pri hraní hier a VR.

Hlavným rozdielom medzi klasickým Snadpragonom 855 a jeho dvojníkom s prívlastkom „Plus“ je vyššia pracovná frekvencia hlavného jadra stanovená na 2,96 GHz, čo je o 120 MHz viac než doteraz. Ďalšia trojica jadier Kryo 485 pracuje na frekvencii 2,42 GHz a posledné 4 „efektívnejšie“ jadrá Kryo 385 využívajú frekvenciu 1,8GHz. Grafický akcelerátor potom ponúka v procesore Snapdragon 855+ o 15 % vyšší výkon, informuje fórum XDA-Developers.

Vyšší výkon príde vhod aj pre umelú inteligenciu v smartfónoch. Nový kremík žiaľ neprináša podporu pre 5G a naďalej tak podporuje doterajšie LTE siete. Pokiaľ by chcel niektorý z výrobcov využiť 5G pripojenie vo svojom modeli so Snapdragonom 855+, bude musieť siahnuť po osobitnom modeme X50. Prvé smartfóny s týmto novým procesorom by mali prísť už v najbližších mesiacoch.

Zdroj: Engadget, XDA-Developers

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú