Spoločnosť sa v polovici januára znenazdajky ocitla spolu s ďalšími 8 čínskymi firmami na čiernej listine USA. Teraz sa chce brániť. Xiaomi podalo súdnu žalobu proti americkej vláde v snahe očistiť svoje meno a dostať sa z čiernej listiny, informuje Financial Times. Rezort obrany ho na ňu zaradil kvôli údajnému napojeniu na čínsku armádu.

Xiaomi sa ocitlo na čiernej listine USA ešte 14. januára. Toto obmedzenie však nemá na spoločnosť a ďalšie firmy, ktoré boli na zoznam pridané, taký vplyv ako na Huawei. Ten je na čiernej listine už od jari 2019. V porovnaní s ním však zaradenie Xiaomi na čiernu listinu ovplyvnilo najmä amerických investorov. Detailne sme sa téme venovali v tomto článku.

Žaloba zo strany tohto giganta bola aktuálne podaná voči Ministerstvu financií a Ministerstvu obrany, ktoré už riadia členovia novej vlády. Administratíva Joea Bidena však nedávno oznámila, že predmetný zákaz investovania do spoločností, ktoré zaviedol Trump krátko pred odchodom z úradu prezidenta, pozastaví a dôkladne preskúma, informuje Reuters. Následne sa rozhodne či boli Trumpove kroky opodstatnené.

Zdroj: Financial Times, Reuters

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú