Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Relácia „Byť zdravý je výhra“ trhá na Jednotke rekordy. V nedeľnom vysielaní si pravidelne získava sledovanosť, ktorou prekonáva programy všetkých konkurenčných komerčných televízií od začiatku roka.

Čoskoro ale vraj dostane nový vysielací čas, aby uvoľnila miesto zazmluvnenej a plánovanej rodinno-zábavnej šou RTVS, informoval portál MediaBoom.sk.

Neskorší slot kvôli kuchárskej reality show?

Slováci zapojení do očkovacej lotérie boli od augusta zvyknutí na vysielanie žrebovania na Jednotke v nedeľnom prime-time o 20:30. Vtedy sa losujú piati výhercovia, ktorí po zdvihnutí telefónu do 20 sekúnd a úspešnom prečítaní hesla zobrazeného na obrazovke môžu získať výhru vo výške až 100 000 eur.

Relácia pritiahla obrovskú pozornosť aj kvôli počiatočnému zlyhaniu organizátorov, keď pre sledovanie relácie oneskorene cez internet prišla súťažiaca z Prešova o výhru 400 000 eur. Po fiasku však sledovanosť programu neustále rástla a teraz pravidelne presahuje hranicu 800 000 divákov, čo je najviac na slovenskom televíznom trhu od začiatku tohto roka.

Snímka obrazovky/RTVS

MediaBoom.sk ale informuje, že však RTVS plánuje reláciu Byť zdravý je výhra presunúť na neskorší čas. V doterajšom slote o 20:30 ju totiž údajne o pár týždňov nahradí nová relácia Pečie celé Slovensko.

Pôvodne sa vysielanie tejto reality show malo začať až po skončení Matovičovej očkovacej lotérie, no kvôli veľkému počtu epizód zrejme musí odštartovať skôr. Stratégie HN informujú, že Pečie celé Slovensko je licencovaný formát známy pod názvom The Great Bake Off od spoločnosti Love Production. Je teda možné, že RTVS k zmene nútia podmienky zmluvy.

Fontech oslovil aj RTVS so žiadosťou o reakciu. Tá zmenu oficiálne nepotvrdila, ani nevyvrátila: „V RTVS sa však vždy snažíme efektívne využiť celú plochu vysielania, v našom nedeľnom prime-time bude relácia Byť zdravý je výhra aj naďalej zohrávať kľúčovú úlohu. Je všeobecne a dlhodobo známe, že RTVS chystá na október veľkolepú šou Pečie celé Slovensko. O presnom časovom nasadení programov v rámci októbrového vysielania budeme divákov včas informovať,“ napísala hovorkyňa Andrea Pivarčiová.

RTVS však v týchto dňoch zverejnila jednu z upútaviek na kuchársku šou a pomaly začína fungovať aj oficiálny web relácie. Pečie celé Slovensko sa začne vysielať v nedeľu 10. októbra, očkovacia lotéria pritom končí až 31. októbra.

Nový program teda zrejme reláciu Byť zdravý je výhra vytlačí na vysielací čas o 21:30, kedy sa relácia pôvodne končila. Po novom tak bude začínať neskôr a jej vysielanie potrvá do 22:30.

Diváci si tak budú musieť pri sledovaní tohto programu predĺžiť nedeľný večer. Doteraz už však program priamo ovplyvnil aj vysielanie konkurenčnej šou Superstar na Markíze, ktorá ju kvôli obavám z nízkej sledovanosti presunula.

Ďalšie články:

Zdroj: MediaBoom.sk

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú