Spoločnosť Huawei pokračuje v tvorbe vlastného ekosystému, do ktorého po novom pridáva aj hlasového asistenta s názvom Celia. Ten však dokáže pomocou prebúdzacieho príkazu „Hey Celia“ aktivovať aj konkurenčnú Siri na zariadeniach Apple, informuje 9to5mac.

Huawei P40 prichádza bez podpory Google služieb a ako vyzerá život bez aplikácii Google sme si už dávnejšie vyskúšali aj my. Náš článok ťa presvedčí, že to je možné aj pri aktuálnom monopole Google s Androidom. Teraz však bude používanie Huawei zariadení bez Google služieb ešte pohodlnejšie, spoločnosť totiž do nadstavby EMUI 10.1 pridáva hlasového asistenta Celia.

AndroidAuthority píše, že dokáže komunikovať v angličtine, francúzštine a španielčine a k dispozícii je v krajinách ako Británia, Francúzsko, Španielsko, Chile, Mexiko a Kolumbia. K dispozícii je zatiaľ iba hlasové ovládanie základných funkcií, napríklad vykonanie hovoru, vytvorenie udalosti, prehrávanie hudby či prekladanie textu.

Najväčším paradoxom ale je, že príkaz „Hey Celia“ dokáže prebudiť aj hlasového asistenta Siri (bežne funguje na povel „Hey Siri“), čo sa nám potvrdilo aj v redakcii, kedy Siri reálne dokázala rozpoznať príkaz a aktivovať svoje „služby“. Daj nám vedieť do komentárov, či sa ti pomocou tohto príkazu podarilo prebudiť hlasového asistenta Apple.

Zdroj: 9to5mac, AndroidAuthority

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú