Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najpopulárnejšia streamovacia služba filmov a seriálov opäť zvyšuje ceny. Netflix včera aktualizoval cenník svojich služieb, Američania a Kanaďania si po novom priplatia niekoľko dolárov naviac. Na tému upozornil portál MacRumors.

Na Slovensku majú diváci na Netflixe dostupné programy Basic, Standard a Premium za mesačný poplatok 7,99 €, 9,99 € a 11,99 €, no v zahraničí je predplatné v niektorých krajinách výrazne vyššie.

Vecteezy/Netflix/úprava redakcie

Americkí a kanadskí zákazníci si však podľa nových informácii priplatia za všetky tri programy o 1 až 2 doláre mesačne naviac, upozorňuje agentúra Reuters na svojom webe.

Doteraz diváci v Spojených štátoch platili za program Basic 8,99 $, za Standard 13,99 $ a Premium 17,99 $. Netflix teraz zdražel pre amerických zákazníkov program Basic na 9,99 $, Standard na 13,99 $ a Premium až na 19,99 $ mesačne.

Netflix uvádza, že ceny pre stálych zákazníkov začnú „nadobúdať účinnosť postupne“, zatiaľ čo pre nových zákazníkov ceny nadobudli okamžitú platnosť. Netflix tiež ubezpečuje, že stáli zákazníci dostanú upozornenie na zvyšovanie cien 30 dní vopred.

Ceny vzrástli aj v Kanade, kde sa program Standard vyšplhal na 16,49 kanadských dolárov z pôvodných 14,99. Streamovacia služba tak opäť zvyšuje ceny predplatného a nie je vylúčené, že podobným spôsobom zvýši poplatky aj v iných krajinách.

Zdroj: MacRumors; Reuters

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú