Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Skrášľovacou kúrou si mimo ostatných súčastí Windowsu nezabudne prejsť ani Microsoft Store. Aktualizácia, ktorá modernizuje jeho vizuál, a teda ho zjednotí s očakávanou aktualizáciou Sun Valley už začína pomaly vychádzať, informuje MSPoweruser.

Portál upozorňuje, že Microsoft Store si prechádza drobnejšími, najmä používateľsky a vizuálne prijateľnejším zmenami. Interne sa aktualizácia nesie v duchu kódového označenia „new Store“, pričom jej prednosťou má byť dizajnový jazyk nadchádzajúcej aktualizácie Sun Valley.

S tým je spojený aj „hover“ efekt, teda interaktívna zmena s aktívnymi súčasťami okien už v prípade, že sa nad nimi len vznášaš kurzorom. Používatelia, ktorí aktualizáciu dostali, zverejnili vynovených dizajn na Twitteri.

Aj keď animácie a efekt vznášania sa vyzerajú dobre, nový Microsoft Store nepredstavil pre Sun Valley ikonické oblé hrany okien. Práve to má byť hlavným rozpoznávacím prvkom aktualizácie, stavajúcej na Fluent dizajne. V čase písania článku sme aktualizovaný Microsoft Store ešte nemali.

Jedna z najväčších aktualizácii Windows 10 má pristáť na počítačoch podľa portálu Windows Central už koncom tohto roka.

Fluent dizajn v sebe okrem iného zahŕňa aj kompletné prekopanie výzoru systémových aplikácií, vznášajúce sa okná, už spomínané oblé hrany, a to všetko s myšlienkou presadenia konzistentnosti naprieč celým operačným systémom.

Zdroje: Windows Central, MSPoweruser

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú