Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Microsoft dlhšiu dobu pracuje na vynovenom dizajne pre Windows 10. Už teraz sa však ukazuje, akým smerom sa tento operačný systém uberá. Stretnúť sa budeme môcť so zaoblenými rohmi okien i plávajúcimi ponukami menu a Štart, informuje Windows Latest.

Prvá väčšia aktualizácia v tomto roku by mala pre Windows 10 priniesť minoritné vylepšenia bezpečnosti, no dizajnové novinky uvidíme potom až na jeseň. Pre aktualizáciu s kódovým označením „Sun Valley“ chystá Microsoft viacero zmien. Medzi inými to budú podľa nových snímok obrazovky aj zaoblené okraje okien a plávajúce ponuky menu, ktoré sa oddelia od hlavnej lišty.

Zobraziť celú galériu (2)
Screenshot/Windows Latest

V podobnom duchu sa bude niesť aj ponuka Štart. Jednotlivé prvky systému by sa tak mali od seba lepšie vizuálne odlišovať a majú pôsobiť modernejším dojmom. Takéto zmeny sa majú dotknúť aj kontextových menu, ktoré taktiež dostanú zaoblené rohy.

Používateľ by si potom mohol prepínať medzi starým a novým dizajnom v nastaveniach, informoval na Twitteri Zac Bowden z Windows Central. Aplikácie tretích strán však môžu za dizajnovými zmenami po update ešte istý čas zaostávať.

Ďalšie články:

Zdroj: Windows Latest, WinAero

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú