Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Tesla vyvolala začiatkom týždňa veľký rozruch po tom, keď investovala do Bitcoinu až 1,5 miliardy dolárov. CEO spoločnosti však na Twitteri s obľubou propaguje aj inú kryptomenu. Dogecoin po sérii tweetov na svojom profile nakúpil Elon Musk aj pre svojho malého syna menom X Æ A-Xii, informuje Interesting Engineering. Cena kryptomeny v zápätí vzrástla.

Musk dokáže svojimi tweetmi ovplyvniť mnoho vecí, vrátane vývoja ceny kryptomien. To sa potvrdilo aj v minulosti, keď na svojom profile písal o Dogecoine, ktorý rázom stúpol na cene. Nedávno sa tak stalo opäť, keď Elon zverejnil ku Dogecoinu ďalšiu sériu tweetov a označil ho za „ľudovú kryptomenu“.

Prvú investíciu už ale spravil aj pre svojho malého syna X Æ A-Xii, ktorému nakúpil práve Dogecoin. Potvrdil to včera vo svojom tweete. Tento krok znova ovplyvnil cenu Dogecoinu, ktorý v tom čase stúpol na cene o 16 %.

Elon Musk tak pre svojho syna spravil prvú investíciu, nie je však známe, koľko Dogecoinu nakúpil. Chce, aby sa 9-mesačný X Æ A-Xii stal batoľaťom „hodlerom“ (majiteľ kryptomeny, ktorý ju dlhodobo vlastní kvôli očakávanému zvýšeniu hodnoty, pozn. redakcie).

Zdroj: Interesting Engineering, Twitter/Elon Musk

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú