Microsoft plánuje v najbližších mesiacoch „donútiť“ používateľov, aby prestali používať starý webový prehliadač Internet Explorer a presedlali na moderný Edge postavený na Chromium jadre. V tejto súvislosti podniká Microsoft niekoľko krokov, ktoré „znefunkčňujú“ Explorer čím ďalej, tým viac, informoval portál SlashGear.

Internet Explorer je tu už od roku 1995, no jeho definitívny koniec sa nezadržateľne blíži. Samotný Microsoft totiž oznámil, že s plynutím času bude podnikať rôzne kroky, ktoré jeho fungovanie čím ďalej, tým viac obmedzia  a používatelia tak budú nútení prejsť na modernejší Edge.

Microsoft totiž pridáva novú funkciu, ktorá beží cez Internet Explorer Browser Helper Object (BHO). Funkcia sa volá „IEtoEdge BHO“ a jej úlohou je overiť, či sa daná webová stránka dá bez problémov otvoriť v tomto staručkom prehliadači. Ak už daný web nie je pre Explorer optimalizovaný, funkcia automaticky otvorí daný web v prehliadači Edge spolu s informáciou, prečo bol používateľ presmerovaný na iný prehliadač, informuje TechSpot.

Celkovo sa na zozname nepodporovaných stránok nachádza už 1156 webov a patria medzi ne aj veľmi populárne stránky ako Facebook, YouTube, Instagram, Google Disk či Microsoft Teams.

Zdroj: SlashGear, TechSpot

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú