Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aj napriek vývoju prehliadača Microsoft Edge založenom na engine Chromium sa spoločnosť odmieta vzdať svojho pôvodného prehliadača Internet Explorer.

Do prehliadača Microsoft Edge sa dostane rozšírenie, ktoré dokáže simulovať Internet Explorer, no tento režim má byť predovšetkým využívaný vývojármi webových aplikácií, informuje portál Windows Latest. Pôvodný Internet Explorer vo verzii 11 však aj naďalej zostane súčasťou operačného systému Windows 10.

Toto vyjadrenie sa objavilo na sociálnej sieti Reddit a pridal ho tam jeden z vývojárov Microsoftu. Napísal, že spoločnosť ani nemá v pláne Internet Explorer 11 z operačného systému odstraňovať. Dôvodom, prečo chcú tento starý a nie moc obľúbený prehliadač zachovať, je, že množstvo webových, najmä kancelárskych aplikácií, je optimalizovaných práve na tento prehliadač.

Veľa ľudí je tak zvyknutých používať práve Internet Explorer a vývojári nemusia optimalizovať aplikácie na nový prehliadač a vďaka rozšíreniu do Microsoft Edge budú môcť svoje aplikácie testovať na novšom a lepšom prehliadači.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú