Windows Central upozornil na nadchádzajúcu aktualizáciu Microsoft Office naplánovanú na budúci rok, ktorá našťastie nebude postavená striktne na predplatiteľskom modeli.

V dobe, kedy snáď každá služba prechádza plnohodnotne na predplatiteľský spôsob financovania, Microsoft sa rozhodol ísť ešte aspoň s jednou generáciou proti prúdu. Podľa oficiálneho blogu sa v druhej polovici budúceho roka dočkáme ďalšieho updatu „večnej“ verzie balíka Office.

Tá sekunduje predplatiteľskému balíku Office 365 a aj keď sa predpokladalo, že verzia 2019 bude poslednou iteráciou dosiahnuteľnou jednorazovou platbou, opak je pravdou.

Nová verzia Office príde už v druhej polovici 2021. Očakávame vynovené verzie programov Word, Excel, PowerPoint, Outlook či Access pod doživotnou licenciou dosiahnuteľnou jednorazovou platbou.

Samozrejmosťou tak bude absencia doživotnej licencie cloudového riešenia OneDrive. Microsoft však zrejme poskytne aspoň dočasný prístup k navýšenému úložisku pre konzumentov, ktorí si zakúpia licenciu pre nový ročník.

Zdroj: Windows Central, Microsoft

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú