Microsoft v uplynulých dňoch vydal upozornenie, že nová funkcia, ktorá overuje ovládače výrobcov tretích strán, môže v niektorých prípadoch vyvolať chybové hlášky v systéme Windows 10, informoval portál WindowsLatest.

Microsoft v rámci októbrovej aktualizácie Patch Tuesday vykonal zmenu v systéme overovania ovládačov od OEM výrobcov. Spoločnosť chce totiž zabrániť situáciám, v ktorých útočníci využívajú nedokonalosti ovládačov na preniknutie do systému.

Každý jeden ovládač bude pred inštaláciou overovaný, no to sa však nemusí úplne vždy podariť. Ak Windows nedokáže overiť vydavateľa ovládača, používateľovi vyskočí jedna z dvoch chybových hlášok.

Ako píše TechRadar, prvou hláškou, ktorá sa môže zobraziť je: „Systém Windows nemôže overiť vydavateľa tohto softvéru ovládača“. V druhom prípade sa objaví upozornenie: „V predmete nebol nájdený žiadny popis“.

Hlášky upozorňujú na to, že proces inštalácie zlyhá z dôvodu nesprávne naformátovaného katalógového súboru samotného ovládača. Microsoft v prípade takejto hlášky odporúča používateľom, aby priamo kontaktovali vydavateľa ovládača a požiadali ho odstránenie chyby a vydanie opravenej verzie. Toto riešenie sa však pochopiteľne mnohým používateľom nepáči.

Zdroj: WindowsLatest, TechRadar

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú