Americký technologický gigant International Business Machines (IBM) potvrdil, že sa chystá prepustiť malé percento svojich zamestnancov, približne 1700 ľudí. Informovala o tom vo štvrtok (6. 6.) večer televízia CNBC.

Škrty sa uskutočnia v mnohých oddeleniach na rôznych miestach. Spoločnosť IBM zamestnáva viac ako 340.000 ľudí, takže zrušenie 1700 pracovných miest predstavuje zhruba pol percenta jej zamestnancov. IBM naposledy prepúšťal v rokoch 2016 a 2017. Táto správa prichádza v čase, keď sa IBM snaží rozvíjať svoje podnikanie prostredníctvom významnej akvizície a dosiahnuť rast ziskov.

Hodnota akcií IBM od začiatku roka 2019 vzrástla o 16 % aj napriek tomu, že tržby spoločnosti v 1. kvartáli 2019 klesli viac, ako sa očakávalo, a to o 5 %. IBM sa snaží o akvizíciu softvérového gigantu Red Hat za 34 miliárd USD (30,18 miliardy eur). Dohoda by mala byť uzatvorená v druhej polovici tohto roka. IBM má vlastnú verejnú cloudovú infraštruktúru, ale kúpou Red Hat by získalo ďalších klientov, ktorí využívajú iné cloudy, ako sú Amazon Web Services a Microsoft Azure.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú