Binance ako najväčšia kryptoburza sveta má veľkú zodpovednosť za správne fungovanie všetkých obchodov a operácií, ktoré investori vykonávajú. V uplynulých 2 týždňoch však mali držitelia „psej“ kryptomeny dogecoin problém s výberom svojich mincí z burzy. Technická chyba bránila výberu dogecoinu z Binance po celé týždne. Situácia dokonca eskalovala až do „hádky“ medzi Muskom a CEO Binance, informuje Bloomberg.

Za posledné 2 týždne tak nemohli investori, ktorí nakúpili dogecoin, vybrať svoje mince z burzy kvôli technickým problémom, ktoré podľa pondelkového prehlásenia burzy súviseli s upgradom siete. Podľa Binance bol tento problém len „nešťastnou“ a „nepravdepodobnou“ náhodou. Chyba však obmedzila mnohých investorov v obchodovaní s touto kryptomenou.

Vo svojej reakcii burza odkazovala aj na Elona Muska, podľa ktorého bol problém s výberom dogecoinu „pochybný“. Binance však jeho podozrenia vyvrátil. Ešte predtým však na Muskov tweet stihol v odpovedi na Twitteri reagovať CEO Binance, ktorý išiel do protiútoku so správou o tom, že Tesla musí v USA stiahnuť 12-tisíc elektromobilov do servisu kvôli problému so softvérom.

Podľa Binance nebola na chybe žiadna entita a problém nespôsobila ani kryptoburza, ani sieť dogecoinu. Opravou sa tak uzatvára menšia kauza, ktorá spôsobila rozruch na kryptomenovom trhu, v ktorom rád zohráva svojimi tweetmi vlastnú rolu aj Elon Musk. Investorom dogecoinu tak už len ostáva veriť, že sa naozaj jednalo iba o ojedinelý problém, ktorý sa v budúcnosti nezopakuje.

Zdroj: Bloomberg, Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú