Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Od minulého týždňa sa veľká pozornosť sveta sústredila na zablokovaný Suezský prieplav, v ktorom sa skrížila obrovská kontajnerová loď a zablokovala tak cestu ďalším stovkám nákladných lodí. Loď sa už podarilo odtlačiť od brehu a vyslobodiť, stále však zatiaľ nevyplávala. Google ale oslavuje aj tento moment. Do svojho vyhľadávača pridal nový easter egg, informuje 9to5Google.

Loď dlhá približne 400 a široká 60 metrov bola od 23. marca priečne zakliesnená v Suezskom prieplave a blokovala premávku v oboch smeroch na jednej z najrušnejších námorných trás na svete, informuje TASR. Ever Given zatiaľ stále nevyplávala, no jej vyslobodenie prinieslo nádej, že dôležitá dopravná tepna pre nákladné lode bude čoskoro uvoľnená.

Medzitým si však z tejto udalosti svet spravil vlastnú „zábavku“. Kontajnerovú loď totiž niekto umiestnil aj do Microsoft Simulatora a objavila sa aj mapa, na ktorej si môže každý pozrieť, ako by vyzerala táto loď na najrôznejších miestach planéty. My sme sa pozreli na to, ako by vyzerala na Dunaji.

Zobraziť celú galériu (2)
Snímka obrazovky/Redakcia

Hoci Ever Given je stále v Suezskom prieplave, Google oslávil jej vyslobodenie po svojom. Pokiaľ totiž v Google vyhľadávači zadáš výraz „suez canal“ alebo „Ever Given“, pod vyhľadávacou lištou sa objaví animácia pohybujúcej sa lode. Easter egg od Googlu sa však objavuje len vo vyhľadávaní cez desktopové prehliadače.

Zdroj: 9to5Google

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú