Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Dnes krátko pred 11. hodinou doobeda došlo k výpadku aplikácií sociálnych sietí. Problémy postihli najmä Messenger, kde nie je momentálne možné posielať či prijímať správy ani v aplikácií pre smartfóny, ani vo webovej verzii. Podľa Downdetector však používatelia hlásia aj problémy s Instagramom a aplikáciou Facebooku.

Aktualizácia 14:45

Výpadok Messengera a ďalších aplikácií Facebooku je už zažehnaný. Komunikácia a posielanie správ je opäť funkčné, spoločnosť ale nezverejnila dôvod, prečo k tomuto niekoľkohodinovému problému došlo.

Pôvodný článok

Aktuálne najväčšie problémy s fungovaním trápia samotný Messenger, kde nie sú odosielané ani prijímané správy. Situácia pretrváva už niekoľko desiatok minút. Okrem iného má aplikácia aj problémy s pripojením k serverom a používatelia môžu zaznamenať problém s prihlásením do svojho profilu.

V prípade Instagramu sú hlásené chyby pri načítavaní nových príspevkov, príbehoch a nahrávaní obsahu.

Výpadok na Instagrame však má podľa doterajších hlásení menší rozsah ako výpadok komunikácie v Messengeri. Problémy na Facebooku sa môžu spájať s totálnym výpadkom sociálnej siete, alebo aj s nenačítavaním noviniek a problémami pri prihlasovaní.

Rozsah výpadku týchto sociálnych sietí nateraz nie je veľký, hlásených je zatiaľ len niekoľko stoviek sťažností. Zatiaľ nie je známe, čo výpadok spôsobilo a kedy ho Facebook opraví. Situáciu budeme sledovať.

Zdroj: Vlastný, Downdetector

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú