O akčnom veľkofilme Extraction s Chrisom Hemsworthom v hlavnej úlohe, ktorý produkoval samotný streamovací gigant si už asi počul. Netflix už dávnejšie tvrdil, že film ašpiruje na obrovský úspech a jeho predpovede sa nakoniec naozaj potvrdili. Extraction je totiž oficiálne najúspešnejším projektom spoločnosti, informuje CNET.

Veľkofilm Extraction, v hlavnej úlohe s Chrisom Hemsworthom, sa na Netflixe teší obrovskému záujmu divákov. Spoločnosť už v máji tvrdila, že titul predčil všetky očakávania a režisérsky debut Sama Hargravea sa čoskoro stane rekordérom stramovacej služby.

Pozitívne predpovede sa nakoniec aj vyplnili a akčný film sa stal najsledovanejším originálom Netflixu všetkých čias. Extraction videlo počas prvého mesiaca po zverejnení neuveriteľných 99 miliónov účtov, čo prekonalo napríklad aj populárny Birdbox, ktorý podľa agentúry Bloomberg priniesol k obrazovke 89 miliónov domácnosti.

Tieto čísla však treba brať s určitou rezervou, pretože podľa nových pravidiel merania sledovanosti Netflixu sa totiž do oficiálnych štatistík ráta každá domácnosť, ktorá si pozrie aspoň dve minúty z daného obsahu.

Pravidlá streamovacia spoločnosť zmenila iba na začiatku roka, dovtedy sa do sledovanosti rátali až filmy a seriály, z ktorých si diváci pozreli aspoň 70% obsahu.

Zdroj: CNET / Bloomberg

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú