Spoločnosť Eset dosiahla v minulom roku medziročný rast tržieb aj zisku. Tržby spoločnosti narástli o viac ako 7 miliónov eur na 534 miliónov eur. Z minuloročných 526,6 milióna eur to predstavuje nárast 1,4 percenta. Vzrástol aj zisk spoločnosti a po prvýkrát v histórií firmy presiahol 78 miliónov eur. Informoval o tom Public Relations Manager – Slovensko spoločnosti Eset Peter Blažečka.

Ako podotkol generálny riaditeľ spoločnosti Eset Richard Marko, rast tržieb aj zisku sa firme podarilo dosiahnuť napriek neistote, uzatváraniu ekonomík či prechode celej firmy na home office. Zisk dosiahla aj pri globálnom nábore zamestnancov, ktorý napriek pandemickej situácií neutlmili ani počas minulého roka. V tomto roku plánuje Eset nábor zamestnancov ešte zvýšiť.

Najväčší medziročný rast tržieb zaznamenala Austrália, a to až o 16 percent. Nasleduje región DACH (Nemecko, Rakúsko a Švajčiarsko) s 10-percentným rastom tržieb. Tržby na Slovensku dosiahli takmer 18 miliónov.

Pre vysokú mieru neistoty spotrebiteľov a firiem sme na niektorých trhoch počas celoštátnych lockdownov zaznamenávali dvojciferné prepady tržieb. Tieto straty sa sčasti kompenzovali v druhej polovici roka.

Dobrým príkladom bola situácia v Južnej Amerike, kde sme najskôr zaznamenali v niektorých mesiacoch viac ako 20-percentný prepad. V druhej časti roka sa situácia otočila a posledný mesiac sa skončil s približne 30-percentným medziročným nárastom tržieb,“ dodal Richard Marko.

Už viac ako 30 rokov vyvíja spoločnosť Eset softvér a služby zamerané na IT bezpečnosť a ochranu podnikov, kritickej infraštruktúry a domácností z celého sveta pred digitálnymi hrozbami. V rámci širokej škály riešení určených pre koncové a mobilné zariadenia, až po šifrovanie a dvojúrovňové overovanie prináša Eset zákazníkom vysokovýkonné a zároveň jednoducho použiteľné produkty.

Zdroj: SITA 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú