Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Do jubilejného 20. ročníka súťaže pre najrýchlejšie rastúce technologické spoločnosti v strednej Európe Technology FAST 50 sa prihlásilo 18 spoločností zo Slovenska.

„Počet slovenských spoločností prihlásených do rebríčka už stabilne dosahuje dvojciferné čísla. Aj tento rok sa prihlásili úspešné firmy s významným rastom, a tak znova očakávame popredné umiestnenie niektorých z nich v regionálnom rebríčku,“ povedala vedúca partnerka spoločnosti Deloitte na Slovensku Ivana Lorencovičová.

Spoločnosť tak podľa nej pomáha identifikovať budúcich regionálnych lídrov a podporuje spoločnosti, ktoré majú najväčší potenciál meniť priemyselné odvetvia, trhy a podnikateľský sektor.

Súťaž je rozdelená do troch kategórií. Hlavnou kategóriou je Fast 50, najmladšie spoločnosti súťažia v kategórii „Vychádzajúce hviezdy“ a najväčšie firmy sú zaradené do kategórie „Veľká pätka“. V súťaži sa udeľujú aj dve vedľajšie ceny – Cena za najväčšiu inováciu a Cena za sociálnu inováciu.

Vlani sa zo Slovenska v hlavnej kategórii regionálneho rebríčka CE Technology FAST 50 umiestnili tri spoločnosti. Najlepšie, na 4. mieste, skončila firma sli.do, s.r.o., Spoločnosť Zelená pošta s.r.o., obsadila 11. miesto a Instarea s.r.o. skončila na 27. mieste. V špeciálnej kategórií Veľká pätka sa umiestnil na piatom mieste Pixel Federation s.r.o. Úspešné boli slovenské firmy aj v kategórií Vychádzajúce hviezdy, kde boli dvaja zástupcovia – itrinity, s.r.o., a GreenWay Infrastructure s.r.o.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú