Hoci sa premiéra filmu Guardians of the Galaxy 3 presunula z roku 2020 na zatiaľ neznámy dátum, jej réžiu bude mať znova na starosť človek, ktorý dostal padáka kvôli svojim starým príspevkom na Twitteri, informoval The Verge. James Gunn sa tak opäť vráti do štúdia Disney, aby natočil ďalší diel Strážcov Galaxie, a to aj napriek kauze, ktorá ho minulý rok pripravila o prácu.

Rozhodnutie spoločnosti Disney prepustiť tohto režiséra prišlo v minulom roku po tom, čo naňho podľa portálu Polygon vytiahol v kauze „Pizzagate“ staré ofenzívne tweety známy provokatér Mike Cernovich. Príspevky Jamesa Gunna pritom pochádzali z rokov 2009 až 2010 a obsahovali vtipy o pedofílii a obťažovaní. Tieto tweety boli podľa predsedu spoločnosti Disney, Alana Horna, v rozpore s hodnotami tohto filmového štúdia.

Režisér ale teraz získal svoje miesto späť. James Gunn je tak opäť v hre a znova bude režírovať Guardians of the Galaxy 3. Popritom sa však už podľa portálu The Verge prisľúbil aj štúdiu Warner Bros, pre ktoré má napísať druhý diel filmu Suicide Squad. Aktuálne je Gunn len jedným z niekoľkých režisérov, ktorí budú pracovať na projektoch Marvelu a DC Comics pre dve rôzne filmové štúdiá súčasne.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú