Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nová aktualizácia Windows 10 dáva definitívnu bodku za ukončením podpory Flash Playera v operačnom systéme od Microsoftu. Aktualizácia, ktorá je už k dispozícii na stiahnutie manuálne, odstraňuje staré a nepotrebné súbory k Adobe Flash Player, informoval WindowsLatest.

Ukončenie podpory pre Flash Player pred časom už oznámil Google, Microsoft a dokonca aj samotné Adobe. Microsoft teraz prostredníctvom aktualizácie KB4577586 odstraňuje súbory Adobe Flash Player zo systému Windows 10. Aktualizácia je ale dostupná iba pre používateľov s Windows 10 vo verziách 1909, 1903, 1809 a všetkých starších verziách systému.

Ako informuje BleepingComputer, po tejto aktualizácii už viac Flash nebude v počítači dostupný, no nie je jasné, aké súbory aktualizácia odstráni. Update však nemá žiadny efekt na Flash Player vo webových prehliadačoch ako Chrome či Edge.

Pre nich bude aj naďalej dostupný až do doby, pokiaľ nebude definitívne zrušený. Ak si si však do svojho zariadenia nainštaloval Flash samostatne, táto aktualizácia ho neodstráni. Odinštalovanie je v takom prípade potrebné vykonať manuálne.

Ďalšie články:

Zdroj: WindowsLatest, BleepingComputer

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú