Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Populárny Flash Player už pomaly, ale isto mieri k posledným chvíľam svojho života . Ako informoval portál WindowsLatest, ku koncu roka začne s ukončovaním podpory aj spoločnosť Microsoft, najprv v prehliadačoch a neskôr aj v samotnom operačnom systéme Windows 10.

Zmeny týkajúce sa ukončenia podpory nástroja Flash Player zo strany Microsoftu zverejnila spoločnosť na svojom blogu. V decembri 2020 končí s podporou aj samotné Adobe, ktoré už ďalej pre Flash Player nebude vydávať aktualizácie.

Podpora vo Windows 10, ako aj vo webových prehliadačoch Microsoftu, však ešte chvíľu ostane. Koncom roka 2020 ukončí Microsoft podporu Flashu v prehliadačoch Edge a Internet Explorer 11, ktorý mimochodom taktiež čoskoro stratí podporu zo strany Microsoftu.

V januári 2021 odstráni Flash aj z novej Chromium verzie Edge. Na jeseň 2020 ešte Microsoft zverejní voliteľnú aktualizáciu “Update for removal of Adobe Flash Player”, ktorá odstráni všetky súčasti a komponenty Flash Playera z Windows 10. V druhej polovici 2021 však táto aktualizácia vyjde pre všetkých ako povinná a v lete budúci rok nakoniec Microsoft odstráni všetky API pre Flash aj z prehliadačov Edge a Internet Explorer 11.

Zdroj: WindowsLatest, Microsoft

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú