Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Clipboard, alebo aj Schránka skopírovaného obsahu, je vo Windowse jednou z najužitočnejších a najpoužívanejších funkcií. Microsoft kladie na jej vývoj nemalý dôraz, čoho dôkazom je aj nový únik, ktorý odhaľuje, ako bude Schránka fungovať medzi prepojenými zariadeniami, informoval portál WindowsLatest.

Cloudové zdieľanie obsahu v Schránke kopírovania mohli doposiaľ využívať iba majitelia vlajkových smartfónov od Samsungu cez aplikáciu Your Phone a navyše musel ich počítač bežať minimálne na verzii operačného systému Windows 10 z apríla 2018.

Najnovší únik však ukazuje, že Microsoft pracuje na pridaní tejto funkcie do populárnej klávesnice SwiftKey, vďaka čomu by bola k dispozícii pre všetky Android smartfóny a tablety. Niektorým používateľom sa totiž podarilo zatiaľ skrytú funkciu sprístupniť.

Ako píše TechRadar, v praxi to bude znamenať, že obsah, ktorý si skopíruješ do schránky na počítači, si budeš môcť vložiť do dokumentov či webového prehliadača aj v mobile a naopak.

Vďaka tomu, že Schránka dokáže uchovávať nielen posledný skopírovaný záznam, ale až 25 posledných textových záznamov, môže byť synchronizácia medzi smartfónom a počítačom nesmierne užitočná.

Zdroj: WindowsLatest, TechRadar

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú