Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aktualizované 14:18: Súčasťou nového dielu The Grand Tour, ktorý sa v týchto dňoch nakrúca aj na Slovensku, bude s najväčšou pravdepodobnosťou aj AirCar od slovenskej firmy KleinVision.

Prototyp lietajúceho vozidla z našej krajiny totiž podľa portálu SvetApple.sk videli nad piešťanským letiskom obklopený filmárskymi helikoptérami.

Pripomíname, že štáb The Grand Tour, respektíve samotný Jeremy Clarkson tam včera jazdil s historickým automobilom značky Škoda 1100 OHC z roku 1957.

Zaujímavou môže byť aj informácia, že jeden z troch moderátorov, James May, je držiteľom pilotnej licencie. O pár mesiacov teda uvidíme, kto vlastne lietajúce vozidlo nad Slovenskom riadil.

Šírka slovenského stroja je po zasunutí krídel približne 1,8 metra, pričom transformácia trvá 2,5 minúty. Pilot, respektíve vodič ju aktivuje stlačením tlačidla priamo z kabíny. Autori AirCar si pri návrhu dávali záležať na tom, aby bol stroj dobre a ľahko ovládateľný vo vzduchu, no neutrpela ani praktickosť na bežných cestných komunikáciách. Prax samozrejme bude iná a porovnávanie s bežným automobilom nie je príliš na mieste.

Aktualizované 27. júna: Richard Hammond a Jeremy Clarkson už sa na svojich špeciálnych vozidlách, konkrétne Chevrolete SSR a Mitsuoka Le-Seyde, presunuli z piešťanského letiska a hotela Thermia Palace do nášho hlavného mesta. Momentálne sa vozia priamo po bratislavských uliciach.

Dvojica moderátorov bola zachytená na ulici Žilinská vedľa hlavnej stanice. Následne sa presunuli na Karpatskú, kde ich zachytili aj naši čitatelia. Fotografie z nakrúcania budú počas dňa pribúdať.

Grand Tour sa aktuálne nakrúca aj na Slovensku, dvojica moderátorov sa pohybuje v centre Bratislavy. Zdroj: redakcia FonTech

Aktualizované 26. júna: Portál Svetapple.sk sa dostal k exkluzívnym fotografiám z nakrúcania novej epizódy Grand Tour na Slovensku. Dvojica moderátorov Richard Hammond a Jeremy Clarkson sa objavila aj v reštaurácii Trezor v centre Žiliny vedľa Novej synagógy.

Poznáme aj vozidlá, na ktorých sem známi moderátori prišli. Hammond si jazdu po slovenských cestách vychutnal na Chevrolete SSR z roku 2003 v žltej farbe, Jeremy Clarkson prišiel na Mitsuoka Le-Seyde z roku 1991 v bielej farbe.

Neskôr sa moderátori presunuli na spomenuté letisko v Piešťanoch, kde už sa k nim pridal aj tretí kľúčový člen James May.

Pôvodný článok

Populárna motoristicko-zábavná show The Grand Tour sa aktuálne nakrúca aj na Slovensku. Potvrdil to jeden z trojice jej moderátorov, Jeremy Clarkson, ktorý na svojom Instagrame uverejnil niekoľko krátkych videí s komentárom „Slovakia“.

O detailoch nakrúcania sa toho príliš veľa nevie, podľa diskusných fór sa najmenej jedna pasáž pripravovanej časti nakrúcala na letisku v Piešťanoch a druhá v centre Žiliny, práve o druhej lokalite exkluzívne informuje SvetApple.sk. Pred tým, než Grand Tour dorazila aj na Slovensko, boli moderátori videní pri nakrúcaní v Poľsku.

Moderátori Grand Tour sú okrem svojho humoru známi aj tým, že vo svojej show radi striedajú svetové regióny a ikonické automobily v nich podrobujú nápaditým experimentom.

Stačí sa pozrieť na nedávny špeciál nakrúcaný vo Francúzsku, kde niektoré autá zhodili z vrtuľníka, iné postavili pod gilotínu alebo ich úmyselne nechali explodovať.

Kedy nový „slovenský“ diel Grand Tour budeme môcť pozrieť zatiaľ nevedno, opäť však pôjde o exkluzivitu dostupnú na Amazon Prime Video, kde po skončení Top Gear našla domov trojica jeho headlinerov v podaní Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James „Captain Slow“ May.

Top Gear nepredstavuje prvý seriál, s ktorého produkciou Amazon navštívil aj Slovensko. Minulý rok u nás prebiehalo aj nakrúcanie akčno-špionážnej série seriálu Jack Ryan, ktoré sprevádzala ťažká vojenská technika aj uzavretie slovenskej diaľnice.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú