Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Turbulencie v hernom svete pokračujú a po odkúpení Activision-Blizzard zo strany Microsoftu či štúdia Bungie, do ktorého pre zmenu zainvestovalo Sony, je na obzore ďalší miliardový obchod, informuje Bloomberg.

Podľa zistení herného portálu teraz veľkí investori pokukujú po vydavateľovi Ubisoft, ktorý patrí k celosvetovo najväčším herným štúdiám a zároveň je najhodnotnejšou hernou spoločnosťou Európy.

Po hernom vydavateľovi, do ktorého knižnice spadajú značky ako Far Cry, Ghost Recon a samozrejme tiež vlajková loď Assassin’s Creed, majú pokukovať súkromné finančné spoločnosti Blackstone Inc. a KKR & Co.

Finanční žraloci majú v súčasnosti pozorne sledovať štruktúru Ubisoftu a vyhodnocovať svoje ďalšie kroky. Záujemcov o 35-ročnú hernú spoločnosť však má byť omnoho viac.

Ubisoft

Aj keď Ubisoft v hernom svete patrí medzi najznámejšie značky, spoločnosť dlhodobo trápia nízke výnosy, ako aj komplikovaný vývoj hier. Stačí sa pozrieť na prídavok Assassin’s Creed: Valhalla, ktorý mal pôvodne spadať pod season pass, no nakoniec bude vydaný samostatne.

Ubisoft má týmto spôsobom na poslednú chvíľu plátať diery vo svojom harmonograme. Herný gigant sa síce na tému odkúpenia nijak nevyjadril, Kotaku však oslovilo viacerých jeho zamestnancov, ktorí veria, že Ubisoft bude skutočne odkúpený treťou stranou. Má sa tak stať aj kvôli klesajúcim akciám a zmieneným problémom pri vývoji noviniek.

Ponukám sa nebráni ani súčasný výkonný riaditeľ Yves Guillemot, ktorý ešte vo februári naznačil, že každú ponuku, ktorá mu pristane na stole, dôkladne prehodnotí.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú