Portál TorrentFreak oznamuje zákaz ďalších stránok podporujúcich pirátsky obsah. Ako uvádza zdroj, k zablokovaniu viacerých stránok došlo v Grécku, na podnet špeciálnej komisie tamojšieho ministerstva kultúry a športu.

Blokácia sa týka stránok, zameraných na zdieľanie pirátskeho obsahu. Medzi desiatkami domén sa tak nachádza obľúbený torrentový server RARBG, alebo Fmovies.to či zooqle.com. Azda najväčším úlovkom Grékov je jeden z najväčších portálov na zdieľanie titulkov, OpenSubtitles.

Zdroj udáva, že o veľkú raziu na poli pirátskych portálov sa postarala komisia EDPPI, ktorá dokáže konať samostatne bez potreby zásahu právnych zložiek. Vďaka tomu takéto skupinové blokovanie prebieha v Grécku pomerne svižne. Zoskupenie v minulosti dostalo podnet aj na stránky ako YTS alebo The Pirate Bay.

Screenshot/OpenSubtitles

Tentokrát sa dostalo na 47 domén, ako na úplne filmové weby (napríklad 123moviesfree.net, flixtor, moviez.space), tak aj na striktne torrentové stránky (kickasstorrents, rarb). Na zozname tak nájdeš často rovnaké služby s inou doménou, respektíve obmeny názvov zaužívaných služieb.

Blokovanie stránky na zdieľanie titulkov však nie je bežnou praxou. V minulosti sme sa aj u nás dočkali medializovaného zrušenia portálu TopSeriály.to. OpenSubtitles však sprostredkúva len titulky v rôznych svetových jazykoch a nie samotný obsah, a teda je len otázkou času, či zrušenie práve takéhoto portálu spomalí pirátenie v Grécku.

Dôvod poškvrnenia mena portálu s titulkami úplne známy nie je. Je ale možné, že k tomu došlo na základe rovnakej skutočnosti ako v Austrálii. Tam súd prikázal pozastavenie činnosti OpenSubtitles kvôli zverejňovaniu autorského materiálu, kedy išlo o prístup k filmovým scenárom.

Kompletný zoznam 47 zablokovaných stránok vyzerá nasledovne:

123moviesfree.net, europixhd.one, europixhd.biz, fevgatotv-tainies.com, filmix.ac, filmix.co, filmix.me, flixtor.to, flixtor.is, flixtor.it, flixtor.nu, flixtor.one, flixtor.se, flixtor.vc, fmovies.to, gamato-movies.com, gamato-movies.gr, greek.to, greekin.info, greek-team.cc, hellasddl.eu, kickasstorrents.to , kat.am, katcr.to, kickasstorrent.cr, kickasstorrents.cr, moviez.space, onlinemovie.one, onlinemovie.gr, opensubtitles.org, promovies.pro, rarbgto.org, proxyrarbg.or, rarbgget.org, rarbgmirror.com, rarbgmirror.org, rarbgproxy.org, teniesonline.gr, tenies-online.gr, torrent4you.me, torrentgalaxy.to, torrentgalaxy.mx, torrentgalaxy.su, voody.online, watchserieshd.tv, watchserieshd.io, and zooqle.com

Zdroj: TorrentFreak

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú