Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Bitcoin môže čakať ďalší hlboký prepad. Po historicky najsilnejšom januári, kedy narástol o ohromných 40 % a zmazal všetok pokles z posledných dvoch kvartálov, sa mnohí rozhodli svoje mince predať. Na tému upozornil Kryptomagazín.

Momentálna cena bitcoinu je tesne pod 22 000 dolárov, pričom kľúčovú hranicu predstavuje 20 000 dolárov. Ak by pod ňu bitcoin klesol, podľa analýzy môže celý januárový rast stratiť. Za tento týždeň evidujeme zhruba 7-percentný prepad, pokles pod túto dôležitú hranicu by predstavoval prepad o ďalších 10 %. Pokiaľ sa tento scenár naplní, cena bitcoinu by sa mala zastaviť na hranici 16 000 dolárov.

Ak sa ale zameriame na makroskopické ukazovatele, tak si môžeme všimnúť, že sa blíži halving. Ten doteraz vždy odštartoval takzvaný „bull market“, teda dlhodobý rast hodnoty. To, že sa svitá na lepšie časy a čaká nás dlhodobý rast, potvrdili aj analytici z Pantera Capital, píše Cointelegraph.

Pantera Capital vo svojej analýze upozorňuje, že z dlhodobého hľadiska bitcoin každý rok v priemere viac než zdvojnásobil svoju hodnotu. Zároveň poukázali na fakt, že toto špekulatívne aktívum prechádza cyklickým rastom a poklesom hodnoty – podľa nich práve teraz začína už siedmy cyklus rastu.

Najväčším rizikom pre ďalší rast ceny môžu byť zmeny regulácií na dôležitých trhoch, prípadne ďalšie bankroty firiem zo sektoru kryptomien. Tieto externé faktory je ale takmer nemožné predpovedať, čo ich zahrnutie v analýze nesmierne komplikuje.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú