Bitcoin pokračuje v prepade tretí deň po sebe a jeho cena sa približuje úrovniam, na ktorých sa naposledy pohybovala vo februári. Dôvodom je neistota týkajúca sa politického vývoja v USA, ako aj signály, že tokeny zhabané nemeckou vládou sa presúvajú na burzy. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Bloomberg.

Najväčšia kryptomena sa vo štvrtok prepadla až o 4,3 %. Okolo 12.30 h SELČ sa podľa CoinMarketCap obchodovala so stratou 4,18 % (v priebehu 24 hodín) po 57.525,02 USD (53.471,85 eura). Druhá najväčšia kryptomena, ether, klesla o 4,60 % na 3155,10 USD. Oslabili sa aj menšie kryptomeny, ako napríklad Solana či Dogecoin.

Negatívny vplyv na bitcoin mal aj nárast očakávaní, že 81-ročný prezident Joe Biden odstúpi a nebude kandidovať v blížiacich sa prezidentských voľbách v USA.

„Pravdepodobnosť, že Bidena nahradí silnejší demokratický kandidát, ktorý by mohol byť proti kryptu, je jedným z faktorov,“ komentoval vývoj na trhu digitálnych mien spoluzakladateľ hedžového fondu Digital Asset Capital Management Richard Galvin.

Z krátkodobého hľadiska sú podľa neho hlavnými dôvodmi oslabovania obavy z predaja bitcoinov skrachovanej burzy Mt. Gox a predaj mincí zhabaných nemeckou vládou.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú