Pred pár dňami sme mali možnosť vidieť štvoricu nových iPhonov 12, ktoré prišli s viacerými zmenami. Pre niekoho je tou najproblematickejšou odstránenie nabíjačky a káblových slúchadiel z balenia nielen týchto noviniek. Apple však musí vo Francúzsku pribaliť k iPhone 12 a ďalším modelom slúchadlá EarPods. V opačnom prípade by mu hrozila vysoká pokuta, informoval CNET.

Kalifornský gigant sa rozhodol odobrať z balenia nových iPhonov 12 nabíjací adaptér a slúchadlá z ekologických dôvodov. Týmto krokom chce pomôcť životnému prostrediu. Ako sa však neskôr ukázalo, toto príslušenstvo už nenájdeme ani v balení naďalej predávaného iPhonu XR, iPhonu 11 a iPhonu SE.

Výnimku však tvorí Francúzsko. V krajine totiž existuje zákon o ochrane proti radiácii, ktorý núti Apple a ďalších výrobcov, aby do balenia všetkých smartfónov pribalili aj slúchadlá.

Pokiaľ by neboli v balení, hrozila by spoločnosti pokuta 75 000 € za každé porušenie zákona, informoval MacRumors.

Ten pritom berie ohľad najmä na deti mladšie ako 14 rokov, ktoré majú mať pri používaní smartfónu možnosť využiť slúchadlá pre zníženie žiarenia SAR. Sám Apple pritom na svojom webe odporúča, aby používatelia pre zníženie pôsobenia elektromagnetického poľa smartfónu využili handsfree príslušenstvo. To však už nebude na väčšine trhov súčasťou balenia.

Ďalšie články:

Zdroj: CNET, MacRumors

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú