Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Je jasné, že Apple tento rok predstaví nový iPhone. Príde síce najskôr v septembri, no už teraz sa začína špekulovať, že Apple urobí malú revolúciu a úplne odstráni slot na fyzickú SIM kartu. Iné špekulácie hovoria o zmenšení výrezu v hornej časti displeja, informuje Macrumors.

Je fakt, že výrez na prednú kameru je v prípade súčasných iPhonov, v porovnaní s Androidmi, naozaj masívny. Kritici však „zabúdajú“ dodať, že na rozdiel od väčšiny konkurencie s operačným systémom Android, iPhone v týchto miestach disponuje aj technológiou na premietanie infračervených bodov.

V praxi tak odomykanie smartfónu cez Face ID funguje bez akéhokoľvek zaváhania aj v úplnej tme, a čo viac, je natoľko bezpečné, že svoju tvár môžeš použiť aj na potvrdzovanie platieb cez Apple Pay alebo prístup do bankových aplikácií. Na Androidoch s obyčajnou prednou kamerou to možné nie je a musíš použiť PIN, prípadne odtlačok prsta.

Predsa len príde zmenšenie

staršie úniky hovoria o tom, že drahší iPhone 14 Pro by mal mať výrez okolo prednej kamery len v tvare „tabletky“ – to je výraz, ktorý sa v technologickej komunite očivitne uchytil. Správy priesol leaker @Dylandkt, ktorý, mimochodom, verí aj spomínaným správam o prechode na eSIM. Technológia pre Face ID by sa mala presunúť pod displej, na ktorom tak ďalej uvidíš všetko podstatné a bezpečnosť mobilu vraj nijako neutrpí.

Dôveryhodnosť tohto muža zvyšuje aj jeho staršia predpoveď 14- a 16-palcových MacBookov Pro, ktoré neskôr firma naozaj predstavila.

Vývojár Jeff Grossman sa teraz pochválil maketou iPhonu, ktorá ilustruje, ako by „tabletkový“ výrez v skutočnosti mohol vyzerať.

Na ilustráciu vďaka klasickej domácej obrazovke a grafickému rozhraniu prostredia v iOS poslúži lepšie ako počítačové 3D rendery. Za zmienku snáď stojú ešte to, že naďalej zostane v strede, aby Apple mohol ponechať doterajšie umiestnenie hodín a piktogramov pre silu signálu, Wi-Fi a kapacitu batérie. Či sem, vďaka väčšiemu miestu, ešte niečo pribudne, uvidíme. Používatelia by si možno žiadali návrat presných percent energie v batérii, namiesto menej jasnej ikony.

Pripomíname, že Apple výraz mierne zmenšil už v iPhonoch 13. Niektoré firmy sa pod displej snažia uložiť nie len senzory, ale aj samotný objektív. Apple zrejme verí, že by to znížilo kvalitu záberov, preto si stále ponechá aspoň malý otvor pre svoju optiku.

Na Twitteri sa dokonca objavil aj screenshot z domácej obrazovky s malým výrezom. Slúžiť má na to, aby si si ho otvoril na svojom aktuálnom iPhone a pozreal naň dolu hlavou (inak tabletka skončí v tvojom „notchi“). Naznačí ti, ako všetko bude vyzerať naozaj v reále.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú