Ruské okupačné vojská sú stále na Ukrajine a pokračujú vo svojom besnení aj proti civilnému obyvateľstvu. Preto neustáva ani snaha hackerov zasadiť Putinovmu režimu čo najväčšie rany – sťažiť mu postup u nášho východného suseda, rozšíriť pravdu medzi bežných Rusov s cenzurovanými médiami, alebo ho aspoň čo najviac strápniť.

Minimálne jeden z týchto bodov teraz splnila aj hackerská skupina Black Rabbit, ktorá sympatizuje s hnutím Anonymous.

Podľa tweetu oficiálneho účtu Anonymous totiž „zajačikovia“ získali prístup priamo ku kamerovému systému nainštalovanému v Kremli – teda srdci ruskej politiky a oficiálnemu sídlu prezidenta Vladimira Putina, čo možno považovať za mimoriadne zásadné narušenie bezpečnosti.

Správa aj s dôkazmi

Zverejnené video dokonca zobrazuje zostrih záberov z rôznych rôznych kamier, ktoré zväčša zachytávajú rokovania alebo porady jednotlivých oddelení a komisií. Nie je jasné, či na nich boli komunikované aj utajované skutočnosti, prípadne či hackeri mali prístup aj ku zvuku.

Netreba však veľa predstavivosti na to, že ak sa k záberom z kamier dostali „bežní“ hackeri, pre tajné služby veľkých krajín podobná infiltrácia taktiež nebude žiadny problém.

„Nezastavíme sa, kým neodhalíme všetky vaše tajomstvá. Nebudete schopný nás zastaviť. Teraz sme vo vnútri vášho zámku, Kremeľ,“ uviedla skupina Black Rabbit.

Putina na kamerách neuvidíš

Kancelária samotného prezidenta Vladimira Putina na záberoch nie je, dá sa však predpokladať, že v nej žiadne kamery nie sú, prípadne že je zabezpečená (a pravidelne kontrolovaná) oveľa dôslednejšie, ako „bežné“ priestory Kremľa.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú