Útoky skupiny Anonymous naberajú nielen na frekvencii, ale aj na sile. Po nedávnom nabúraní sa tejto hackerskej skupiny do vysielania ruských štátnych televízií, tlačiarní či kamier priamo z Kremľa, je tu ďalšia tvrdá rana.

Skupina na svojom Twitteri oznámila, že sa nabúrala a zverejnila viac ako 400 000 e-mailov z ruských priemyselných firiem.

Ako píše portál CyberNews, 300 000 e-mailov o veľkosti 244 GB uniklo zo spoločnosti Petrovsky Fort (vlastník jedného z najväčších kancelárskych komplexov v Petrohrade) a ďalších 100 000 e-mailov o veľkosti 145 GB získali od spoločnosti Aerogas (strojárska spoločnosť, ktorá má pod palcom ropný a plynárenský sektor v Rusku).

Medzi klientov Aerogasu patrí aj najväčší ruský producent ropy Rosneft a tak isto najväčší producent zemného plynu v Novatek. Za zmienku tiež stojí fakt, že obe zmienené spoločností sú štátne.

Hackerom sa podarilo získať aj viac ako 37 500 e-mailov o veľkosti 35,7 GB od ruskej ťažobnej spoločnosti (drevo) Forest. Všetky dokumenty sú dostupné na stránke DDoSecrets, ktorá od začiatku invázie na Ukrajinu zverejnila viac ako 2 milióny e-mailov.

Anonymous teda Rusom nedávajú čas vydýchnuť. O tom, že kybernetickú vojnu skupina berie naozaj vážne svedčí aj fakt, že nedávno Anonymous ovládol a zablokoval stránku ruskej tajnej služby.

Dokonca zvládli hacknúť aj špionážne satelity a dočasne ich znefunkčniť, pričom práve tie sú obzvlášť kľúčové pri prebiehajúcom konflikte na Ukrajine, kde má Rusko stovky kusov svojej techniky – či už v podobe nákladiakov a transportérov alebo tankov a delostrelectva.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú