Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ako informuje hackerská skupina Anonymous prostredníctvom Twitteru, Rusko vraj vďaka hackerom z NB65 (Network Battalion 65) malo prísť o svoje vlastné špionážne satelity a aktuálne nad nimi viac nemá kontrolu.

Rusko by tým prišlo aj o svoj systém monitorovania vojenských vozidiel, ktorý je v rámci prebiehajúcej invázie kľúčový, píše Independent.

„Ruská vesmírna agentúra naozaj miluje svoje satelitné snímky. Ešte viac milujú svoj Systém monitorovania vozidiel. WS02 bol vymazaný, prihlasovacie údaje zmenené a server je vypnutý. Network Battalion vám IP adresu nedá, to by bolo príliš ľahké, nie? Prajeme pekný pondelok, kým budete opravovať svoju špehovaciu techniku. Sláva Ukrajine,“ zanechala Rusom správu hackerská skupina NB65.

NB65/Twitter

Podľa Homeland Security Today sa jedná o tú istú skupinu, ktorá získala od ruského Inštitútu pre jadrovú bezpečnosť vyše 40 000 súborov a vyhlásila, že nemajú čas ich všetky preložiť, preto ich odovzdávajú do rúk verejnosti.

Ani zďaleka sa nejedná o výnimku a podľa dostupných informácií je Rusko v rámci kybernetického priestoru pod útokmi zo všetkých strán. Množstvo hackerov sa snaží neustále držať rôzne ruské stránky offline, alebo na nich zverejňovať informácie o tom, čo sa deje na Ukrajine a vyzývať tak ľudí, aby sa pokúsili svoju krajinu zmeniť.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú