Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Od vydania nového systému iOS 15 uplynulo len zopár dní, no Apple už testerom sprístupnil novšiu verziu iOS 15.1, ktorá odhaľuje žiadané vylepšenie v aplikácii Wallet. Používatelia iPhonov a hodiniek Apple Watch si vďaka novej podpore COVID preukazov budú môcť do aplikácie nahrať certifikát o očkovaní, informoval Engadget.

Doteraz si mohli aj ľudia na Slovensku stiahnuť svoj COVID preukaz do aplikácie v smartfóne, kde bol dostupný v štátnej appke GreenPass. Okrem tohto spôsobu mohli majitelia hodiniek Apple Watch využiť aj riešenie startupu YourPass, ktorý im umožnil nahrať si certifikát o očkovaní s QR kódom priamo do aplikácie Wallet. Týmto tak mohli preukázať potvrdenie o očkovaní aj bez otvárania appky v smartfóne.

Po novom sa však funkcionalitou riešenia YourPass inšpiroval Apple, ktorý prinesie rovnakú možnosť pre stiahnutie COVID preukazu do svojej peňaženky v iPhonoch a Apple Watch. Potvrdzuje to nová testovacia verzia systému iOS 15.1

Apple Developer

Vďaka tejto novinke si tak bude môcť každý majiteľ podporovaného iPhonu s iOS 15.1 po jeho vydaní uložiť informácie o COVID preukaze a o výsledkoch testov priamo do aplikácie Wallet. Spolu s tým si však bude môcť tieto potvrdenia uložiť aj do aplikácie Zdravie, ktorá bude podporovať medzinárodný štandard SMART Health Cards, podotkol portál 9to5Mac.

Odtiaľ bude možné informácie jednorazovo zdieľať aj s overenými aplikáciami tretích strán. Príkladom je zdieľanie informácií s aplikáciou leteckej spoločnosti alebo na eventu, kde je vyžadovaný COVID preukaz.

Všetky informácie ale budú podľa Apple starostlivo šifrované a prístup k nim nebude mať ani samotná spoločnosť. Momentálne však nie je známe, kedy sa novej aktualizácie na iOS 15.1 s týmito zmenami dočkáme. Spravidla trvá testovanie novej verzie systému zopár týždňov, pokým vyjde verejná verzia pre všetky podporované zariadenia.

Zdroj: Engadget, 9to5Mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú