Obľúbený Model Y sa považuje za jeden z najpredávanejších elektromobilov na svete. Modernejšia verzia elektrického SUV, ktoré nesie označenie Juniper, bola nedávno spozorovaná na španielskych cestách. Ako informuje portál Vehicle Suggest, naznačuje to príchod Modelu Y Juniper na európsky trh.

Obľúbený Model Y

SUV Model Y sa stal obľúbeným modelom pre nadšencov elektromobilov, pretože spája dostupnosť Modelu 3 a praktickosť Modelu X. Naznačuje to aj fakt, že v Spojených štátoch bolo počas prvého štvrťroka zaregistrovaných takmer 97 tisíc kusov tohto modelu.

Tento model boduje nielen výkonom, ale aj skvelým dojazdom. Modernejšia verzia Juniper by mal obsahovať množstvo noviniek, vylepšení v novom vzhľade. Pre tých, ktorí hľadajú moderný, pohodlný elektromobil za prijateľnejšiu cenu, by tak Model Y Juniper mal byť ideálnou voľbou. A všetko naznačuje, že nového modelu sa dočkajú aj záujemcovia na európskom trhu.

Juniper videli v Španielsku

Nedávno na španielskych cestách pri meste Mataró bol spozorovaný prototyp vylepšeného SUV Modelu Y Juniper. Predstavuje to dôležitý krok, pretože ide o prvý prípad, keď bol tento model videný mimo Spojených štátov. Ide tak o náznak, že automobilka testuje svoje vozidlá aj pre európsky trh, čo by mohlo znamenať prípravu na masovú výrobu pre európskych spotrebiteľov.

Testovanie vozidiel prestavuje pre automobilky bežnú prax, aby zaistili, že vozidlo bude podávať spoľahlivý výkon v rôznych podmienkach. Ako sme ťa informovali v minulom článku, v Spojených štátoch bol model Juniper videný už počas leta.

V novom šate

Podľa fotografií, ktoré boli vyhotovené v Španielsku, sa dajú spozorovať určité kľúčové zmeny na vonkajšom dizajne auta. Je zrejmé, že došlo ku zmene umiestnenia evidenčného čísla, ktoré je teraz umiestnené na nárazníku namiesto kufra. Táto malá zmena tak zlepšuje dizajn ako aj funkčnosť vozidla.

X/Eduardo Arcos

Prepracovaný dizajn a nové funkcie

Zásadná zmena sa udiala v celkovom dizajne vozidla. Aktualizácia sa dotkla predných aj zadných nárazníkov a je možná aj zmena svetiel. Vylepšená aerodynamika by mala prispieť ku zlepšenému výkonu vďaka nižšiemu odporu vzduchu. Modernizácia by sa ale nemala týkať len vonkajšieho dizajnu, ale prepracované zmeny sa očakávajú aj v interiéri vozidla, kde by mali byť použité kvalitnejšie materiály. Nový dizajn interiéru by tak mal zvýšiť komfort vo vozidle a zároveň zachovať minimalistický štýl.

Očakáva sa, že Juniper bude mať nový prepracovaný štýl volantu a vylepšené osvetlenie v interiéri. Taktiež by mal disponovať aj obrazovkou pre pasažierov sediacich na zadných sedadlách.

Možná výroba v Berlíne

Existujú špekulácie, že nový Model Y Juniper by sa mohol vyrábať priamo v Gigafactory v Berlíne. V prípade, ak sa táto špekulácia potvrdí, znamenalo by to, že automobilka sa pripravuje na masovú výrobu pre zákazníkov na európskom trhu. Tesla v poslednej dobe intenzívne rozširuje svoje výrobné kapacity v Európe, s cieľom rozšíriť svoje pôsobenie vo viacerých európskych krajinách.

Zatiaľ Tesla však oficiálne nič nepotvrdila, no fanúšikovia majú dôvod na radosť. Testovanie Modelu Y Juniper je znakom toho, že Tesla chce posilniť pôsobenie na európskom trhu. Môžeme tak očakávať, že už čoskoro bude po ich cestách jazdiť Model Y Juniper.

Výroba tohto modelu priamo v  Gigafactory v Berlíne by mohla totiž znížiť náklady na dovoz, skrátiť dodacie lehoty, čo by pre európskych zákazníkov znamenalo oveľa väčšiu dostupnosť týchto vozidiel.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú